Om Vektor AB

Har du behov av att skapa en app eller ett program? Kanske behöver du ett ärendehanteringssystem eller ett system för er administration som är skräddarsytt för er? Hör av dig för en diskussion om dina behov.

Case studies

Kontakta oss

English

Vi har arbetat med FileMaker Pro sedan 1994 och är ett företag att lita på för utveckling av IT-system. Vår kompetens ligger inte bara i att utveckla databaser, utan även att göra användarvänliga användargränssnitt (UI/UX).

Vektor AB är ett konsultföretag som utvecklar, marknadsför och säljer användarvänliga affärssystem. Våra tjänster sträcker sig från konsulttjänster till leverans med tillhörande installation och utbildning. Våra kunder väljer mellan företagsanpassade system och färdiga produkter som kan användas på pc, mac, server, läsplatta, smartphone eller web.

Verksamhet

Vektor producerar system för hantering av digital information. Vi bygger verksamhetsanpassade informationssystem i syfte att rationalisera rutiner och stärka våra kunders konkurrenskraft.

Användarvänlighet i fokus

Då man designar ett datorprogram är det viktigt att inte utgå ifrån tekniken utan ifrån den som skall använda programmet. Man måste se behovet och arbetsflödet innan man lägger upp strukturen för programmet.

Att skapa datorprogram är ingen konst men att göra dem användarvänliga är en utmaning. Då en produkt tas fram är ett nära samarbete med slutanvändaren avgörande för både funktion och användarvänlighet.

Vi har levererat datorprogram till stora som små kunder med vitt skilda behov. I grunden finns oftast en databas från FileMaker från Claris vilket är en flexibel och stabil bas. Vi har erfarenhet inom skräddarsydd applikationsutveckling, databaser, web, ärendehantering, projekthantering, tidsredovisning, order- och faktureringssystem, bokningssystem, mm.

Vektor AB är en Claris Partner (tidigare FileMaker Business Alliance). Läs om våra case studies.


Historia

1995

Journalsystem File it! utvecklas i nära samarbete med Landstinget i VG-Region (då Göteborgs Sjukvård) och ett antal läkare och sjukgymnaster. Version 1.0 levereras till tio praktiker.

1996

Ett system för tidsredovisning och fakturering utvecklas åt en konsultbyrå.

1997

En webbaserad biblioteksdatabas utvecklas till Tetra Pak. Systemet används på Tetra Paks intranet globalt.

1998

Ett administrativt program för fastighetsskötsel tas fram. File it! journalsystem anpassas till Landstinget i Västra Götalands nya rapportering via internet.

1999

Switchcore AB beställer en internetkopplad databas för produktinformation.

2000

Ett stort antal vårdgivare beställer File it! journalsystem då ekonomiskt bidrag ges från Landsting vid köp av datorprogram som är anpassade för rapportering via internet. En ny modul till File it! utvecklas för vårdgivare som arbetar med akupunktur.

2001

Efter ett samarbete kan nu File it! kopplas ihop med programmen Mobilus och Physiotools.

2002

Version 3.0 av File it! journalsystem lanseras. En användarenkät gav många bra tips om hur programmet kunde utvecklas.

2006

Många nya yrkesgrupper beställer File it! och det anpassas till olika specialistvårdgivare. Allt från ögonläkare, psykologer och psykoterapeuter till fotvårdare.

2007

Ett supportvertyg tas fram och installeras. Nu kan slutkunder erbjudas support med fjärrstyrning av datorn.

2008

Journalsystemet File it! görs om från grunden och anpassas till Windows Vista och Mac OS X. Många nya funktioner implementeras och programmet har nått version 4.

2009

Journalsystemet File it! anpassas till fler Landsting, bl a Region Skåne. Nu kan File it! användas för rapportering till VG-Region, Sörmland, Östergötland, Uppsala, Gävleborg, Dalarna, Region Skåne, Halland, Jönköping.

2012

Journalprogrammet File it anpassas till Jämtlands läns landsting.

2013

Vektor flyttar till nytt kontor på Götgatan 15 och hemsidan görs om. Ett nytt ärendehanteringssystem utvecklas för en avdelning på Svenskt Näringsliv.

2014

File it anpassas till Landstinget i Kalmar län och deras system Lisbet. Det anpassas även till VG-Regions format för Vårdval Rehab samt till ARV-formatet (sll).

2015

Journalsystemet File it får flera nya rapporteringsfunktioner. Vektor utvecklar ärendehanteingssystemet Noctua för Möbelfakta (TMF).

2017

File it anpassas till Region Norrbotten (fd Norrbottens Läns landsting) och deras system AVIR. Noctua vidareutvecklas. Möbelfaktas hemsida uppdateras nu automatiskt. SLL/Region Stockholm beställer flera IT system, bl a till SÖS.

2018

Vektor utvecklar ett nytt system, Formic, för insamling och hantering av marknadsstatistik. Systemet hanterar mailutskick, web-formulär, rapportgenerering mm och första kund är Svenskt Näringsliv.

2019

Journalsystemet File it får många nya funktioner och ett nytt användargränssnitt.

2020

Vektor vidareutvecklar systemet Noctua som Möbelfakta använder. Hela hemsidan mobelfakta.se görs om.

2021

Vektor utvecklar ett nytt system för simulering av sjukhusavdelningar. Hemsidan mobelfakta.se uppdateras..

2023

Vektor utvecklar ett nytt affärssystem med moduler för CRM och kundtjäst till företaget Inntq.

 

Vi bygger system för alla plattformar och web.

Vektor AB

Kontakta oss gärna om du har några frågor. Använd formuläret till höger, skicka ett mail eller ring.

Telefon: 0707-727802

E-post: info@vektor.se

Adress: Götgatan 15, 116 46 Stockholm

Tillbaka till menyn